Nuffnang Ads

Wednesday, 23 November 2011

PELIK TAPI BENAR



Perhatikan gambar-gambar di bawah dan lihat apa yang aneh mengenai gambar tersebut...

GETAH RAMBUT DAN KONDOM


Pernah tak anda lihat getah rambut yang macam ni???
Cantik kan… warna-warni macam ni bleh menarik minat anda untuk membeli, especially kalau korang dah ada anak perempuan… mesti comel kanak-kanak kalau guna getah ni…


 




Tapi tahu tak anda, getah ni di perbuat dari apa???
Jom kita buka dan lihat apa yang ada di dalam getah rambut yang cantik ni....

SEKSI DI MASJID????

Adoi...ada jugak orang macam ni...pakai tudung tapi badan nampak....
Hermm....
 Apa motif dia bertudung?
Sekadar fesyen or tuntutan agama???? 
Anda fikir la sendiri...

Saturday, 29 October 2011

IBU TERMUDA DALAM SEJARAH DUNIA


Beberapa hari lepas, tengah searhing2 tu, terlihat info pasal THE YOUNGEST MOTHER IN THE WOLRD..

Memang muda la ibu ni…Beliau melahirkan anak pada umur beliau 5 tahun, 7 bulan dan 17 hari. Nama beliau adalah Lina Medina..Lahir pada 27 September 1933 dan tinggal di Lima, Peru (Wikipedia). Lina Medina di bawa oleh ibubapanya ke hospital kerana pembesaran perutnya. Beliau dijangka ada tumor tapi doctor mengesahkan yang beliau mengandung 7bulan. Lina tidak pernah reveal siapa ayah kepada kandungannya. Anak yang lahirkan adalah lelaki dan diberi nama Gerardo. Gerardo menganggap Lina adalah kakaknya dan neneknya adalah ibunya…
Nak cerita lebih detail, klik sini

HANGAT-HANGAT TAHI AYAM


Halo guys.. hari ini saya nak berkongsi dengan anda satu pepatah Melayu yang amat sesuai untuk diri saya sendiri…huahuahaha…

Hangat-hangat tahi ayam

Maksud: Melakukan sesuatu secara bersungguh-sungguh pada permulaan dan lama-kelamaan, apabila sudah bosan, pekerjaan yang dilakukan ditinggalkan kerana bosan…

Contoh ayat: Sitah sudah jarang mengupdate blognya tidak seperti pada mula2 dia menjadi blogger dulu. Perbuatan Sitah ini ibarat hangat2 tahi ayam.

Nak tahu kenapa saya cakap benda ni sesuai untuk saya???
Sebab, sekarang, saya dah jarang update blog…Malas sungguh rasanya diri ini nak update blog…
Betul ker dah bosan dengan blog??? Tak la…BUkan bosan tapi takder idea la…huhuhu….
Ada sesiapa tak yang nak share idea kat saya???

Monday, 17 October 2011

Love blogging but you feel that you're writing only for yourself? Write for the masses now! #MyWebMatrix

Love blogging but you feel that you're writing only for yourself? Write for the masses now! #MyWebMatrix

McDonald QUARTER POUNDER


Sesapa yang suka McD, jom ramai2 serbu McD…heheheh…


Ni kupon yang saya dah print…hehehe…Cepat2....Walaupun kupon ni xhbs, sesaje jer surh korang cepat2...heheheh...
Klik Read more utk link kupon....

BORING TIME


Korang pernah tak rasa masa kat office,takde keje and tak tau nak buat ape???? Mesti BOSAN nak mampos kan.... Ni la antara aktiviti yang saya buat...huhuhu

 Handphone saya yang dah uzur ni pon mampu jadi model berbakat dan tak bertauliah....hahaha...














Kadang2 tu, saya layan blog jugak walaupun tak update ape2...saje jer tgk brapa orang pengunjung, sape yang ada tglkan mesej kat shoutmix...or kalau ada yang sudi komen....hehehe...

Ade ker org yang tak layan benda alah ni kalau ada masa lapang????hahaha...

Meja pun hanya berselerak dengan benda2 yang tidak berfaedah....Kalau ade keje, meja ni juz berselerak dengan borang2 jer....


Korang pulak???Buat ape kat ofis kalau takde keje??? Jom la share2 kat komen tu...Manalah tau aktiviti korang pun sesuai utk saya...hehehe...

Wednesday, 12 October 2011

BELAJAR BAHASA MELAYU SARAWAK-KATA TANYA



Dimana = sinei
Bagaimana = macam ni
Kenapa/mengapa = kenak
Siapa = sapa

P/S:kalau ada kata tanya yang tak disenaraikan, maka sebutan adalah sama...
Selamat belajar...

HANDPHONE VS KAWAN


BABAK PERTAMA
SITUASI 1: Handphone jatuh
Reaksi: Hahaha…Biar jer….

SITUASI 2: Kawan jatuh
Reaksi: Ko x ape2? Meh aku tolong…..

BABAK KEDUA
SITUASI 1: Handphone jatuh
Reaksi: Adoi…Handphoneku sayang….Ko x ape2?

SITUASI 2: Kawan jatuh
Reaksi: Hahahahaha….

Ha….Benda macam ni la yang sering terjadi pada zaman sekarang ni kan…
Korang pilih la babak mana korang nak buat….Tapi, rasanya Babak Kedua kan yang korang slalu buat..hahaha…Tu pendapat saya jer…Korang fikirlah sendiri…

Tuesday, 11 October 2011

BETUL KER???

  Kalau la betul kucing saya berfikiran macam ni…maka terluka lah hati saya dengan seluka-lukanya….huhuhu….
But I know my pets will love me and want me as I love and want them…


Alahai kesian nyer korang…Lapar yer????
Makan2….
Jangan malu2…..hehehehe

CIKGU VS MURID

Cikgu: Awak dah siapkan kerja rumah yang cikgu bagi?

Murid: Cikgu dah semak kertas ujian saya?

Cikgu: Belum. Banyak lagi kertas-kertas pelajar lain yang cikgu perlu semak..

Murid: Saya pun banyak lagi kerja rumah dari cikgu lain yang perlu saya siapkan, cikgu....


Thursday, 6 October 2011

MENARIK TENTANG KUCING

Berikut adalah beberapa menarik yang perlu anda tahu berkenaan kucing(pusak)...

-Ailurophilia adalah pencinta kucing.

-Degupan jantung kucing adalah dua kali lebih cepat dari manusia, 110-140 degupan seminint

-Jika kucing anda berada berdekatan anda dan menggeselkan badannya kepada anda sambil ekornya menegak tinggi, ini adalah ekspresi kasih sayang yang diberikan oleh kucing anda kepada anda.

-Corak di hidung kucing adalah unik dan berbeza, sama seperti cap jari manusia

-Kucing hampir tidak pernah mengiaw kepada kucing lain. Mengiaw adalah komunikasi kepada manusia.

Tuesday, 4 October 2011

SAMA TAPI ANEH


Abraham Lincoln masuk kongres tahun 1846.
John F. Kennedy masuk kongres tahun 1946.

Abraham Lincoln terpilih jadi presiden tahun 1860.
John F. Kennedy terpilih jadi presiden tahun 1960.

Keduanya sangat peduli hak-hak sivil.
Kedua isteri mereka kehilangan anak saat di White House.

Kedua presiden ditembak hari Jumaat.
Kedua presiden ditembak di kepala.

Saturday, 1 October 2011

YUMMY SUSHI, SPICY YONG TAU FU OR MARVELOUS LAKSA SARAWAK

Hye guys...Juz wanna share some photo of my favourite foods...Korang pun mesti ada favourite foods kan..So do i...Yang membezakannya adalah apa jenis makanan yang kita suka tu....Antara my favourite foods is Sushi, Yong Tau Fu and Laksa Sarawak...

Philadelphia Maki

Philadelphia Maki ni antara faourite sushi saya...Sebab utama???Mestilah sebab sushi ni ada cheese...Crab stick, timun, seaweed pun ada dalam sushi ni..
Location: Sushi King, The Spring Mall, Kuching, Sarawak.






Antara benda yang wajib dimakan kalau ke Sushi King...

OR

Wednesday, 28 September 2011

OH HIDUP....

girl: aie..kenja ktk oe..add kmk..
boy:aie..knak??
girl:mek nangga kwn ktk smua ompuan cute n kck2..
boy..x juak..mek dah add ktk bh..ktk pk ktk kck oe..
hahahahaha

WOMEN VS MEN


sumber gambar klik sini

NEGATIVE VS POSITIVE


Saya terbaca seseorang post benda ni kat FB...betul ker?????
Kerana facebook : Daripada Kawan Bertukar Musuh
Kerana facebook : Couple Boleh Gaduh Sebab Cemburu
Kerana facebook : Pasangan Couple Boleh Berpisah
Kerana facebook : Hidup Boleh Diperbodohkan
Kerana facebook : Kawan Lupa Kawan
Kerana facebook: Kita Boleh Perbodohkan Orang & kwn
Kerana facebook : Kita Menipu Diri Sendiri
Kerana facebook : Kita Tertipu
Kerana facebook : Wujudnya Adik-Beradik Angkat
Kerana facebook : Kita Tak Tidur & Tak Makan
Kerana facebook : S'seorang Itu LUPA DIRI Kononnya Diri Dah HOT!!

Tapi, bagi saya pulak,,,

Tuesday, 27 September 2011

MY KONVOKESYEN 10.10.10

Hai readers....this is my konvokesyen photos...Juz wanna share it with u guys....

Me and my parents

BINGKA KACANG HIJAU


Halo readers…

Hari ni saya nk share resepi Bingka Kacang Hijau pulak…Resipi ni dari kakak saya tau…Dia jer yang suka buat2 kueh ni..ehehe..saya ni sekadar memerhati dan belajar...


BAHAN-BAHAN:
600 g tepung gandum
3 cawan gula pasir
3 biji telur ayam
1½ biji kelapa diambil santan (anggaran 6 cawan)
2 sudu pandan paste
1 sudu esen pandan
350 g kacang hijau (direbus)

Saturday, 24 September 2011

PUDING KEJU ALA SITAHjewl

Halo kwn2 yg disygi….ni resipi yang saya dapat dari kwn saya…Puding keju..tapi saya ubah sikit mengikut kesesuaian…tapi rasa tetap sma tau…hehehe..jom tinjau Puding Keju ala SITAHjewl ni….Kredit to Sharifah Saadiah coz bagi resipi ni walaupun dh di ubah suai sedikit...

Brand roti keju, butter dan agar2 yang saya gunakan


Cawan dan gelas yang digunakan utk sukatan, roti keju yang dikisar dan brand susu yang saya guna..

BAHAN-BAHAN:
35 g agar-agar
12 cawan air
1½ gelas gula
1 tin susu cair
1 tin susu manis
250 g buttercup
5 biji telur
1 paket roti keju (dikisar halus)

BELAJAR BAHASA MELAYU SARAWAK-KATA GANTI NAMA DIRI

Dear readers, kali ni, kita belajar bahasa Melayu Sarawak utk Kata Ganti Nama Diri pulak...

Saya/aku = kamek/aku
Awak/kau = kitak/kau/dirik

Friday, 23 September 2011

BELAJAR BAHASA MELAYU SARAWAK- WARNA

Halo readers...Jom ketahui warna dalam bahasa Melayu Sarawak...
Hijau-ijo/gadong
Hitam-itam
Ungu-ungu/kodok
Kuning-kunin
Merah jambu-kalas
Putih-puteh
Coklat-cokolet
Merah-mirah
Yang kat atas ni adalah warna dalam bahasa Sarawak… kalau takde dalam senarai, so, perkataan tu sama la yer….
Kalau ada kesilapan atau ada perkataan yang tertinggal, sila komen yer..Insyaallah saya akan tambah….
Selamat belajar….