Nuffnang Ads

Friday, 16 September 2011

Hari perpisahan aku n geng TAZ, UNIMAS...



Gambar ni di ambik masa kawan2 aku nak balik ke semenanjung...Dah tiga tahun menuntut ilmu kat Sarawak, tibalah masa diaorg balik ke kampung halaman...ada yang dari Johor, Kelantan, Perak...Tapi, yang paling ramai is from Johor...Rindu betol la kat diaorg ni....Banyak yan diaorg dapat blaja kat sini espacially, bahasa Sarawak...Aku suke betol dengar diaorg cakap Sarawak...Aku pon ada jugak blaja bahasa diaorg....contohnya, gebor=selimut, gobok=almari, jajan=makanan ringan....

5 comments:

  1. haha.. Slh sorg nye ialah sy, cik murni.. Mula2 memg pelik bila try bckp bhsa srwk tp lama2 jd habit. Skrg ni pun kat smnnjg rndu nk speaking srwkian.. Ada 1staff tmpt keje dr Srwk dia punya happy n xcited nk jmpe coz nk ckp Srwk lguage dgn dia.. Ha3.. But the best thing sy dpt jmpe dgn kwn2 baru. Hai kwn2.. Bila lah nk bjmpe lg.. Hurm,..

    ReplyDelete
  2. huhuhu aok la ooo....kmek akiel un byk blaja kaka swak....mmmm winduuuu ngn ktak owg... ;)mse mule2 dulu msuk unimas...nebes gilak..tp ble dh last day plg sdey sgt....xsgup asenyer nk tgglkn kgkawan...

    ReplyDelete
  3. mur n akil.....rindu aie ngn ktkorg...bla nk g swak gk tek????

    ReplyDelete
  4. hu3.. Ktkorg lah plak dtg jhr. Blh sitah?

    ReplyDelete
  5. bleh dtg johor...tunggu jak..hehehhe

    ReplyDelete