Nuffnang Ads

Saturday, 29 October 2011

IBU TERMUDA DALAM SEJARAH DUNIA


Beberapa hari lepas, tengah searhing2 tu, terlihat info pasal THE YOUNGEST MOTHER IN THE WOLRD..

Memang muda la ibu ni…Beliau melahirkan anak pada umur beliau 5 tahun, 7 bulan dan 17 hari. Nama beliau adalah Lina Medina..Lahir pada 27 September 1933 dan tinggal di Lima, Peru (Wikipedia). Lina Medina di bawa oleh ibubapanya ke hospital kerana pembesaran perutnya. Beliau dijangka ada tumor tapi doctor mengesahkan yang beliau mengandung 7bulan. Lina tidak pernah reveal siapa ayah kepada kandungannya. Anak yang lahirkan adalah lelaki dan diberi nama Gerardo. Gerardo menganggap Lina adalah kakaknya dan neneknya adalah ibunya…
Nak cerita lebih detail, klik sini

HANGAT-HANGAT TAHI AYAM


Halo guys.. hari ini saya nak berkongsi dengan anda satu pepatah Melayu yang amat sesuai untuk diri saya sendiri…huahuahaha…

Hangat-hangat tahi ayam

Maksud: Melakukan sesuatu secara bersungguh-sungguh pada permulaan dan lama-kelamaan, apabila sudah bosan, pekerjaan yang dilakukan ditinggalkan kerana bosan…

Contoh ayat: Sitah sudah jarang mengupdate blognya tidak seperti pada mula2 dia menjadi blogger dulu. Perbuatan Sitah ini ibarat hangat2 tahi ayam.

Nak tahu kenapa saya cakap benda ni sesuai untuk saya???
Sebab, sekarang, saya dah jarang update blog…Malas sungguh rasanya diri ini nak update blog…
Betul ker dah bosan dengan blog??? Tak la…BUkan bosan tapi takder idea la…huhuhu….
Ada sesiapa tak yang nak share idea kat saya???

Monday, 17 October 2011

Love blogging but you feel that you're writing only for yourself? Write for the masses now! #MyWebMatrix

Love blogging but you feel that you're writing only for yourself? Write for the masses now! #MyWebMatrix

McDonald QUARTER POUNDER


Sesapa yang suka McD, jom ramai2 serbu McD…heheheh…


Ni kupon yang saya dah print…hehehe…Cepat2....Walaupun kupon ni xhbs, sesaje jer surh korang cepat2...heheheh...
Klik Read more utk link kupon....

BORING TIME


Korang pernah tak rasa masa kat office,takde keje and tak tau nak buat ape???? Mesti BOSAN nak mampos kan.... Ni la antara aktiviti yang saya buat...huhuhu

 Handphone saya yang dah uzur ni pon mampu jadi model berbakat dan tak bertauliah....hahaha...














Kadang2 tu, saya layan blog jugak walaupun tak update ape2...saje jer tgk brapa orang pengunjung, sape yang ada tglkan mesej kat shoutmix...or kalau ada yang sudi komen....hehehe...

Ade ker org yang tak layan benda alah ni kalau ada masa lapang????hahaha...

Meja pun hanya berselerak dengan benda2 yang tidak berfaedah....Kalau ade keje, meja ni juz berselerak dengan borang2 jer....


Korang pulak???Buat ape kat ofis kalau takde keje??? Jom la share2 kat komen tu...Manalah tau aktiviti korang pun sesuai utk saya...hehehe...

Wednesday, 12 October 2011

BELAJAR BAHASA MELAYU SARAWAK-KATA TANYA



Dimana = sinei
Bagaimana = macam ni
Kenapa/mengapa = kenak
Siapa = sapa

P/S:kalau ada kata tanya yang tak disenaraikan, maka sebutan adalah sama...
Selamat belajar...

HANDPHONE VS KAWAN


BABAK PERTAMA
SITUASI 1: Handphone jatuh
Reaksi: Hahaha…Biar jer….

SITUASI 2: Kawan jatuh
Reaksi: Ko x ape2? Meh aku tolong…..

BABAK KEDUA
SITUASI 1: Handphone jatuh
Reaksi: Adoi…Handphoneku sayang….Ko x ape2?

SITUASI 2: Kawan jatuh
Reaksi: Hahahahaha….

Ha….Benda macam ni la yang sering terjadi pada zaman sekarang ni kan…
Korang pilih la babak mana korang nak buat….Tapi, rasanya Babak Kedua kan yang korang slalu buat..hahaha…Tu pendapat saya jer…Korang fikirlah sendiri…

Tuesday, 11 October 2011

BETUL KER???

  Kalau la betul kucing saya berfikiran macam ni…maka terluka lah hati saya dengan seluka-lukanya….huhuhu….
But I know my pets will love me and want me as I love and want them…


Alahai kesian nyer korang…Lapar yer????
Makan2….
Jangan malu2…..hehehehe

CIKGU VS MURID

Cikgu: Awak dah siapkan kerja rumah yang cikgu bagi?

Murid: Cikgu dah semak kertas ujian saya?

Cikgu: Belum. Banyak lagi kertas-kertas pelajar lain yang cikgu perlu semak..

Murid: Saya pun banyak lagi kerja rumah dari cikgu lain yang perlu saya siapkan, cikgu....


Thursday, 6 October 2011

MENARIK TENTANG KUCING

Berikut adalah beberapa menarik yang perlu anda tahu berkenaan kucing(pusak)...

-Ailurophilia adalah pencinta kucing.

-Degupan jantung kucing adalah dua kali lebih cepat dari manusia, 110-140 degupan seminint

-Jika kucing anda berada berdekatan anda dan menggeselkan badannya kepada anda sambil ekornya menegak tinggi, ini adalah ekspresi kasih sayang yang diberikan oleh kucing anda kepada anda.

-Corak di hidung kucing adalah unik dan berbeza, sama seperti cap jari manusia

-Kucing hampir tidak pernah mengiaw kepada kucing lain. Mengiaw adalah komunikasi kepada manusia.

Tuesday, 4 October 2011

SAMA TAPI ANEH


Abraham Lincoln masuk kongres tahun 1846.
John F. Kennedy masuk kongres tahun 1946.

Abraham Lincoln terpilih jadi presiden tahun 1860.
John F. Kennedy terpilih jadi presiden tahun 1960.

Keduanya sangat peduli hak-hak sivil.
Kedua isteri mereka kehilangan anak saat di White House.

Kedua presiden ditembak hari Jumaat.
Kedua presiden ditembak di kepala.

Saturday, 1 October 2011

YUMMY SUSHI, SPICY YONG TAU FU OR MARVELOUS LAKSA SARAWAK

Hye guys...Juz wanna share some photo of my favourite foods...Korang pun mesti ada favourite foods kan..So do i...Yang membezakannya adalah apa jenis makanan yang kita suka tu....Antara my favourite foods is Sushi, Yong Tau Fu and Laksa Sarawak...

Philadelphia Maki

Philadelphia Maki ni antara faourite sushi saya...Sebab utama???Mestilah sebab sushi ni ada cheese...Crab stick, timun, seaweed pun ada dalam sushi ni..
Location: Sushi King, The Spring Mall, Kuching, Sarawak.






Antara benda yang wajib dimakan kalau ke Sushi King...

OR